Bloedrode Wortel

4,90

Slechts 4 resterend op voorraad

Beschrijving

De Bloedrode Wortel (Daucus carota) heeft zijn naam niet gestolen. Het is een wortel met een dieprode kleur aan de buitenkant en oranje-rood vanbinnen. De rode kleurstoffen geven bovendien extra smaak en geur en zijn erg gezond. Een echte topper dus!

Zaai deze wortelen op rijtjes die minstens 25 cm van elkaar staan. Staan de wortelen te dicht bij elkaar dan steken ze enkel energie in het maken van loof. Zaai niet te diep, maximaal 1 cm, en geef voldoende water. Bij het kiemen van wortelen heb je wel even geduld nodig. Het kan tot wel twee weken duren vooraleer je de eerste blaadjes ziet. Haal dus zeker al het onkruid weg, anders gaan die je wortelen overschaduwen.

Wortels uitdunnen is belangrijk als je wil dat de wortelen groot worden. Dun deze wortels uit tot op 4 cm. Doe dit bij voorkeur wel op een winderige dag, want de wortelvlieg zal op de geur van de uitgedunde wortels afkomen. Een andere manier om je wortelen te beschermen tegen de wortelvlieg, is samen planten met sterk geurende kruiden zoals rozemarijn, salie of look.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Maak voor het zaaien de grond goed los met een hark. Dan kunnen de wortels goed doorgroeien.
  • Wortels houden niet van een te rijke grond, geef de grond dus geen mest voor je gaat zaaien. 6 weken na het zaaien kan het wel.

Onze andere wortelen vind je hier.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , , ,

Oogstkalender

, , , , ,