Ui Red Baron

1,90

Op voorraad

Categorieën: , , Tags: , ,

Beschrijving

Uien zijn er in een verschillende kleuren, maar de lekkerste zijn toch wel de rode uien. Ze zijn lekker zoet en pittig en kunnen ook rauw gegeten worden. Deze Ui Red Baron is een iets afgeplatte ui met een pittige smaak. Red Baron heeft een relatief hoge opbrengst en is goed bewaarbaar.

Je kan uien zowel zaaien als planten. Plantui kweken is iets makkelijker dan zaaiui, maar de meeste voldoening haal je uit zaaiui. Zaaiuien hebben relatief veel tijd nodig om te groeien maar ze bewaren ook beter dan plantuien. Zaaien kan van maart tot half april. Zaai op rijtjes zo’n 25 cm van elkaar. Ongeveer elke 2 cm mag een zaadje komen. Wanneer de uien zijn gekiemd, dun je uit en laat je enkel de sterkste plantjes staan. Elke 5-10 cm een ajuin is ideaal.

In het najaar zal het loof plat gaan liggen en verdrogen. Trek de uien uit de grond met loof en al en laat de bollen drogen op een luchtige, koele plek. Gedroogd bewaar je de uien in het donker op een koele plek en kan je er nog tot volgend voorjaar van genieten!

Tips voor een geslaagde oogst:

  • De grootste vijand van de ui is de uienvlieg. Zet sterk geurende groenten zoals wortels in de buurt om de uienvlieg te verwarren.
  • Uien groeien het beste op iets zwaardere, kleiige gronden. Ze hebben het liefst ook geen bemesting, tenzij misschien wat extra kalium.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Oogstkalender

, ,