Egyptische Platronde Rode Biet

2,90

  • Zaden van Biologische oorsprong van Egyptische Platronde Rode Biet
  • Klassieke Rode Biet met volle smaak
  • Rode bieten zijn zeer gezonde groenten!
  • Inclusief handige zaaifiche waarmee je gemakkelijk zelf je eigen rode biet kweekt!
  • Elk zakje bevat 5 gram zaden

Op voorraad

Beschrijving

De Egyptische platronde rode biet (Beta vulgaris) is een vroege rode biet die je al kan zaaien in maart, terwijl je de meeste rode bieten pas in april kan zaaien. Heb je een koude bak of serre kan je ze zelfs al in januari zaaien.

Zaaien doe je op het perk van de wortels en knollen. Bieten hebben echter net iets meer voeding nodig dan de andere groentjes hier. Werk daarom vlak voor het zaaien een beetje verteerde compost in de bovenste laag van de grond. Zaaien doe je op rijtjes die zo’n 30 centimeter uit elkaar liggen. Elke 5 centimeter zaai je vervolgens een zaadkluwen. Later dun je uit op 10 centimeter.

Uitdunnen moet bij bieten sowieso. Elk zaadkluwen dat je zaait kan tot wel vijf zaden bevatten en dus krijg je evenveel plantjes. Laat enkel het sterkste staan en probeer de andere voorzichtig uit te trekken.

Zoals zijn naam suggereert, wordt deze biet niet groot en rond zoals andere rode bieten maar is hij iets afgeplat. Waarom hij Egyptisch wordt genoemd is niet heel duidelijk, maar de eerste sporen van rode biet zijn wel gevonden in Egypte en zijn meer dan 4000 jaar oud!

Tips voor een geslaagde oogst

  • Bieten kunnen tegen een beetje vorst. Je kan ze gerust in de grond laten tot halverwege november. Laat het loof aan de biet tot het verwelkt is en draai het er dan met de hand af.
  • Het loof van de rode biet is perfect eetbaar. Gebruik het eens in een lekker frisse salade.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , , ,

Oogstkalender

, , ,