Radijs Witte Parel

4,95

  • Biologische zaden van Radijs Witte Parel (Raphanus Sativus)
  • Mooie ronde witte radijs
  • Goed bestand tegen barsten
  • Elk pakje bevat 5 gram zaden wat overeenkomt met zo’n 500 zaden
  • Inclusief handige zaaifiche die zelf radijzen kweken gemakkelijk maakt

Beschrijving

Radijs Witte Parel is een aantrekkelijke, ronde, witte radijs, die goed bestand is tegen barsten. Het heeft een echte radijssmaak en kraakt heerlijk in de mond.

 

Het lekkerste van de radijs groeit dan wel onder de grond, officieel gezien zijn het geen wortels of knollen maar leden van de koolfamilie. Toch staan ze liever tussen de wortels en knollen dan tussen de kolen. Kolen hebben namelijk vaak extra meststof nodig, maar dat lusten radijzen niet. Heb je in het verleden al last gehad van knolvoetschimmel, zaai dan wel enkel tussen de kolen.

 

Radijs zaai je in het voorjaar van maart tot april of in de zomer van juli tot augustus op een zonnig plekje. Trek elke 10 centimeter een lijntje en leg elke 2 centimeter een zaadje. Na het zaaien mogen de radijsjes nooit droog komen te staan. Door droogte krijg je namelijk een ‘voze’ radijs die niet aangenaam smaakt. Door te gieten na lange droogte kunnen de radijzen trouwens gaan barsten.

 

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Van radijs kan je niet alleen de lekkere knollen eten, ook de blaadjes zijn eetbaar, bijvoorbeeld in een lekker pittige pesto.
  • Radijs is een ideale groente voor combinatieteelt. Zaai hem tussen andere groenten, zoals wortelen. Wortelen groeien vrij traag en voor radijs de kans krijgt om de wortelen te overschaduwen is hij al de grond uit.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Oogstkalender

, ,