18-Dagen Radijs

2,30

Uitverkocht

Beschrijving

De 18-dagen Radijs heeft zijn naam niet gestolen. Deze radijs kan je, als het weer meezit, al oogsten 18 tot 25 dagen na het zaaien. 18-dagen Radijs is een halflange radijs die mooi rood kleurt met een witte punt. Hij heeft een typische pikante radijzensmaak maar niet te fel. Door zijn mildere smaak en snelle groei is hij dus perfect voor kinderen.

Radijzen kan je niet verplanten, je zaait ze rechtstreeks waar je ze wil groeien. Kies een plaats met voldoende zon en zaai daar de 18-dagen Radijs zaden zo’n halve centimeter diep en twee centimeter uit elkaar. Geef ze voldoende water, radijzen die uitdrogen krijgen een fel pikante smaak, maar voorkom een zompige grond.

De 18-dagen Radijs kan je het hele jaar door zaaien. In de koude maanden moet je dan wel beschutting voorzien en kan het wel twee maanden duren voor je een volgroeide radijs krijgt. In de warme zomermaanden groeit hij het snelst, maar geef dan zeker voldoende water en een koel plekje! Anders schiet de radijs meteen door en is hij niet meer lekker.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Officieel gezien hoort radijs bij de koolfamilie. Maar omdat hij zo snel groeit, kan je hem praktisch overal zetten. De radijs is weer weg voor een ziekte zich heeft kunnen nestelen.
  • Zaai de 18-dagen Radijs tussen je sla, erwten of wortels. De radijzen zijn geoogst vooraleer de andere groenten hen kunnen overschaduwen.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , , , , , , , , , ,

Oogstkalender

, , , , , , , , , , ,