Koolraap Friese Gele

2,95

2 gram

Beschrijving

Koolrapen (Brassica napus napobrassica) zijn planten die ontstaan zijn uit de kruising tussen klassieke kool (Brassica oleracea) en raapjes (Brassica rapa). Je kan van de koolrapen dan ook zowel het loof als de knol eten, maar vaak worden ze enkel voor de knol gekweekt. Koolraap Friese Gele heeft bovendien een mooie gele knol en wordt algemeen als de beste gele koolraap beschouwd.
Koolraap zaai je in het einde van de lente rechtstreeks buiten of in perspotjes. Om zeker te zijn dat er overal iets uitkomt, zaai je 2 of 3 zaadjes per plek en dun je later uit zodat je enkel de sterkste plantjes overhoudt. Je zaait best in een bodem met een goede structuur en wat voeding. Werk daarom voor het zaaien wat compost of mest in de grond. Later moet je niet te veel voeding meer bijgeven. Geef de koolrapen wel geregeld water, zonder dat de grond zompig wordt.
De knollen zijn klaar om te oogsten in november en december. Ze bewaren nadien nog enkele weken op een koele, droge, donkere plaats.

Wist je dat?

  • Verwar koolraap niet met koolrabi. Koolraap heeft een knol die gedeeltelijk onder de grond groeit. Koolrabi heeft geen knol, maar een verdikte stengel en groeit dus boven de grond.
  • Koolrapen kunnen tegen wat vorst en zijn zelfs lekkerder als het gevroren heeft. Het zetmeel in de knol wordt dan namelijk omgezet in suikers.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Oogstkalender

, ,