Tomatillo Purper

3,30

Slechts 3 resterend op voorraad

Beschrijving

Als je de naam tomatillo hoort, denk je misschien wel aan kleine tomaten. Want dat is precies wat de naam wil zeggen, kleine tomaat. De tomatillo of Mexicaanse aardkers (Physalis ixocarpa philadelphica) lijkt dan wel op een tomaat, ze zijn een soort lampionplant en dus ook verwant aan de goudbes of ananaskers. Deze tomatillo wordt tot 2 meter hoog maar groeit mits wat begeleiding als een struik.

Een tomatilloplant wordt niet graag verwend en je kan hem eigenlijk het beste kweken op arme zandgrond. Is de grond te rijk dan komt er vooral veel blad aan, maar zullen er maar weinig vruchten groeien die moeilijk rijpen. Als je zorg draagt voor je plant en een beetje geluk hebt, kan hij jou bedanken met maar liefst 300 vruchten!

Wanneer de vrucht rijp is, heeft hij een mooie paarse kleur en zal hij zo van de plant vallen. Je kan hem dan gewoon uit het vuistje eten. In Belgiƫ en Nederland is het moeilijk om de tomatillo mooi paars te krijgen. Maar geen nood, het is namelijk met de onrijpe, groene vrucht dat de lekker pittige Mexicaanse salsa verde wordt gemaakt!

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Een tomatillo kan zichzelf niet bevruchten. Zorg dus voor minstens 2 planten.
  • Kweek tomatillo in een pot, dan kan hij bij vorst naar binnen. De ideale pot heeft een diameter van minstens 50 cm.
  • Heb je een pH-meter, controleer dan je grond. De ideale pH voor tomatillo ligt tussen 6 en 7.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Verplanten

Oogstkalender

, ,