Tomaat Paprika Vincent

2,45

  • Biologische zaden van Tomaat ‘Paprika’ Vincent (Solanum lycopersicum)
  • Deze tomaat lijkt net een paprika!
  • Vincent heeft de vorm van een paprika en is ook hol vanbinnen. Hij heeft een mooie gele kleur
  • Stevig vruchtvlees en weinig vocht, ideaal voor op een broodje of smos
  • 100% biologische zaden
  • Inclusief handige infofiche, zo wordt zelf tomaten kweken gemakkelijk!
  • Elk pakje Tomaat Paprika Vincent bevat 10 zaden

Op voorraad

Beschrijving

Is het een paprika? Of is het een tomaat? Bij deze plant lijken de vruchten net gele paprika’s, maar het zijn wel degelijk tomaten! De tomaten van ‘Paprika’ Vincent (Solanum lycopersicum) hebben niet alleen de vorm van paprika, maar zijn ook hol vanbinnen net zoals paprika’s. Je kan ze natuurlijk nog wel herkennen aan het kroontje of de smaak. Omdat deze tomaten hol zijn vanbinnen en vrij weinig vocht bevatten zijn ze ideaal op een broodje.

Tomaten hebben veel licht en warmte nodig. Je kan ze dus best in een serre kweken. Heb je geen serre dan kweek je een zogenaamde ‘buitentomaat’. Deze zaai je iets later (begin april) dan de serretomaat (eind februari-maart). Zaai de tomaten in kleine potjes of persblokjes die je op een warme plek binnen zet. 20-25°C is ideaal. 3 tot 4 weken na het kiemen kan je de tomatenplanten inpotten. Je zet de jonge plantjes dan in een pot met een diameter van minstens 10 cm gevuld met goed verteerde compost. Hoe dieper je plant hoe beter, de eerste blaadjes mogen zelfs onder de grond! Zorg voor voldoende licht tijdens deze periode.

Nog eens 3 tot 4 weken later kunnen de planten de serre in. Zorg voor wat extra ondersteuning met bijvoorbeeld bamboestokken. Geef steeds water aan de voet van de plant en vergeet niet te dieven en te toppen. Over een paar weken geniet je van je eerste tomaten!

Euhm, wat is dat?

  • Dieven wil zeggen dat je de ‘okselscheuten’ verwijdert. Die groeien in de oksel tussen de stengel en een zijtak. Zij nemen te veel voeding van je plant. Haal deze weg als ze nog klein zijn.
  • Toppen is het weghalen van de hoofdstengel. Dat doe je omdat de plant anders onbeperkt verder groeit en dan heeft hij te weinig energie voor het maken van tomaten. Toppen doe je bij serretomaten na 6 trossen, bij buitentomaten na 4 trossen.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , ,