Tomaat Orange Queen

1,95

Op voorraad

Beschrijving

Rood, geel, groen, paars, bruin, … Tomaten (Solanum lycopersicum) zijn er in alle kleur, zelfs in het oranje zoals deze Orange Queen.

De Tomaat Orange Queen is voor een tomatenplant eerder aan de kleine kant. Maar de tomaten die ze produceert zijn groot en sappig, type coeur de boeuf met stevig vruchtvlees.

Orange Queen verkleurt van geel naar oranje. Je kan zowel de gele tomaten als de oranje eten, maar de rijpe oranje zijn wat zachter en zoeter. Wacht echter niet te lang met Orange Queen te plukken. Ze kan meer dan 150 gram zwaar worden, en barst dan bijna uit haar vel.  Dit kan je voorkomen door niet te veel water te geven, vooral als er een koude nacht gaat komen.

Verder kweek je deze tomaten zoals elke andere tomatensoort. Dat wil zeggen bij voorkeur in een serre of kas met voldoende zonlicht en warmte, en enkel water geven aan de voet. Vergeet niet te dieven, zodat de tomaten voldoende sap krijgen om mooi te rijpen. Tomaten kan je ook in pot kweken.

Euhm, wat is dat?

  • Dieven wil zeggen dat je de ‘okselscheuten’ verwijdert. Die groeien in de oksel tussen de stengel en een zijtak. Zij nemen te veel voeding van je plant. Haal deze weg als ze nog klein zijn.
  • Coeur de boeuf tomaten zijn grote, vlezige tomaten, met relatief weinig zaden. Heel lekker, maar niet te vinden in de winkel door de beperkte houdbaarheid. Ideaal dus om thuis te kweken.

 

 

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , ,