Kerstomaat Sweetie

2,45

Op voorraad

Beschrijving

Kerstomaat Sweetie is de kerstomaat zoals je ze ook in de winkel zou vinden, zoete vruchtjes in hapklare grootte. Deze variëteit is nog vrij nieuw en is gekweekt voor zijn hoge suikerinhoud. Gemaakt om gezond te snoepen dus! Deze tomatenplant produceert een massa tomaatjes, met één plant kweek je gemakkelijk honderden snoeptomaatjes.

Tomaten houden van zon en warmte, dus plaats ze liefst in de serre of kas. In potten op terras of balkon gaat het ook, maar haal ze dan bij koude nachten toch maar binnen. Tegen de regen voorzie je best ook wat beschutting. Tomaten hebben een hekel aan nattigheid. Geef dus ook enkel water aan de voet. Kweek je in potten, gebruik dan een pot van minstens 5 liter per tomatenplant. Of je tomaat nu in de serre of in een pot groeit, je dient sowieso te toppen en te dieven. Top je niet dan kan je tomatenplant tot wel 2 meter hoog worden! Zelf als je topt, kan je dan ook best wat steun aan je tomaat geven, bijvoorbeeld door hem vast te binden aan een steunstok.

Euhm, wat is dat?

  • Dieven wil zeggen dat je de ‘okselscheuten’ verwijdert. Die groeien in de oksel tussen de stengel en een zijtak. Zij nemen te veel voeding van je plant. Haal deze weg als ze nog klein zijn.
  • Toppen is het wegsnijden van de top. Dit doe je twee takken boven de laatste tros die je wilt. Bij kweek in potten raadt men normaal 4 tot 5 trossen aan. In de serre kan je na 7 tot wel 10 trossen toppen.

Extra informatie

Zaaikalender

,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , ,

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos