Kerstomaat Clémentine

2,10

Op voorraad

Beschrijving

Clémentine is een gele kerstomaat, die trossen van maar liefst 12 tot 14 kleine vruchtjes van elk zo’n 5 à 6 gram vormt. Als je hem onbeperkt laat groeien, kan hij tot 2 meter hoog worden, maar hou hem klein en hij valt ook perfect in potten te kweken. Deze tomaat is een vroege soort, met vruchten al 60 dagen na het planten. Als je goed voor je planten zorgt, kan je zo een opbrengst van meer dan 10 kg per vierkante meter behalen.

Verder kweek je deze tomaten zoals elke andere tomatensoort. Dat wil zeggen bij voorkeur in een serre met voldoende zonlicht en warmte, en enkel water geven aan de voet. Heb je geen serre dan is kweek in potten ook mogelijk. Dan kan je ze bij koud of regenachtig weer binnen halen. Vergeet niet te dieven, zodat de tomaten voldoende sap krijgen om mooi te rijpen. Tomaten in pot moet je ook toppen.

Tomaten zijn niet alleen geliefd bij de moestuinier, maar ook bij een heel aantal insecten. Wil je je oogst graag op een ecologische manier beschermen, plant er dan ajuin, look en wortelen tussen. Die hebben een sterke geur die de parasieten afschrikt. Zo hou je die lekkere kerstomaatjes enkel voor jezelf!

Euhm, wat is dat?

  • Dieven wil zeggen dat je de ‘okselscheuten’ verwijdert. Die groeien in de oksel tussen de stengel en een zijtak. Zij nemen te veel voeding van je plant. Haal deze weg als ze nog klein zijn.
  • Toppen is het wegsnijden van de top. Dit doe je twee takken boven de laatste tros die je wilt. Bij kweek in potten raadt men normaal 4 tot 5 trossen aan, maar voor Kerstomaat Clémentine kan je tot 6 gaan. In de serre kan je na 7 tot wel 10 trossen toppen.

Extra informatie

Zaaikalender

,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , ,

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos