Pompoen Vroege Butternut

2,45

  • Biologische zaden van Pompoen Vroege Butternut (Cucurbita moschata)
  • Butternut of flespompoen is een heerlijke pompoen met een zoete, nootachtige smaak
  • Snelgroeiende variant waardoor je ook in ons klimaat butternut kunt kweken
  • Elk pakje Pompoen Vroege Butternut bevat 10 zaden
  • Inclusief handige zaaifiche die zelf butternut kweken gemakkelijk maakt

Op voorraad

Beschrijving

Butternut- of flespompoenen zijn varianten van de zogenaamde muskaatpompoenen. Daardoor zijn ze even nauw verwant met courgettes als met de klassieke pompoen. Over het algemeen zijn muskaatpompoenen in ons klimaat moeilijk rijp te krijgen. Vroege Butternut bloeit al wat sneller zodat hij meer tijd heeft om te rijpen.
Vroege butternut zaai je vanaf half april binnen voor in potjes. Zaaien doe je door de zaadjes met de punt eerst de grond in te steken. Op die manier zitten de kiemblaadjes precies goed om uit te komen en loopt het water mooi van het zaad af. Zo krijg je geen schimmels.
Half mei is alle kans op vrieskou voorbij en kan je de plantjes een paar dagen overdag buiten zetten om af te harden. Daarna kan je ze buiten uitplanten op een zonnig plaatsje.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Vroege Butternut palmt minder plaats in dan de meeste andere pompoenen, maar als je toch op plaats wil besparen kan je de pompoen de hoogte in leiden. Let er wel op dat je de pompoen goed ondersteunt.
  • Geef steeds water aan de voet van de plant, niet op de bladeren. Zo vermijd je schimmels.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

Verplanten

,

Oogstkalender

,