Peper Habanero Rood

2,10

Op voorraad

Categorieën: , ,

Beschrijving

Peper Habanero rood (Capsicum chinense) is dè klassieke hete Spaanse peper. Dit klein rond bommetje is zeker niet de heetste peper, maar het plantje geeft wel gedurende lange tijd een mooie opbrengst aan rode pepers.

Chilipepers kweken vraagt geduld. Deze neefjes van de paprika plant zijn natuurlijk zelf ook tropische planten, dus in ons koude landje is het niet altijd simpel om hen tijdig groot te krijgen. Begin dus in januari of februari met je pepers uit te zaaien. Leg ze in een bakje met goede, vochtige potgrond, bedek ze met huishoudfolie en plaats ze op de warmste plaats in huis. Zo creëer je je eigen kleine tropisch regenwoud.

Als de plantjes wat groter zijn verplant je ze best naar potjes die je ook op een warme, zonnige plaats in huis zet. Als het in april wat warmer wordt in de serre of kas kan je ze overdag daar zetten om af te harden. ‘s Nachts haal je ze dan weer binnen. Is het warm genoeg (ongeveer 20°C) dan mag je de pepers verplanten naar de serre. Je kan ze natuurlijk ook gewoon in de pot laten staan, in ons klimaat wordt de habanero toch niet groter dan 1 meter.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Om te helpen bij de kieming, week de zaadjes een nachtje in warm water.
  • Pepers worden bestuift door insecten zoals bijen en hommels. Maar  dat kan je gemakkelijk zelf doen door even met de plant te schudden.
  • Chilipepers kunnen overwinteren zolang de plant niet onder 10°C komt. Haal hem ‘s winters binnen en geniet het volgende jaar van een nog grotere opbrengst.

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

, ,

Oogstkalender

, , ,

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos