Popcornmaïs Cinema

2,15

  • Zaden van Popcornmaïs Cinema
  • Popcorn is een lekkere en gezonde snack
  • Maïs met hoog zetmeelgehalte zodat je die lekker kan poffen om popcorn te maken
  • Elk pakje Popcornmaïs Cinema bevat 10 gram of ongeveer 80 zaadjes
  • Inclusief gratis handige infofiche, zo wordt zelf popcornmaïs kweken heel eenvoudig

Op voorraad

Beschrijving

Popcornmaïs Cinema (Zea mays everta) is een type maïs dat veel zetmeel bevat. Dat zetmeel zorgt ervoor dat de korrel bij hoge temperaturen ontploft in een heerlijke en gezonde snack.

Maïs kan je eind april of begin mei onder glas voorzaaien in kleine potjes, of je kan in de tweede helft van mei rechtstreeks zaaien. Door voor te zaaien zorg je er voor dat de vogels de korrels niet gaan uitgraven en heb je meer kans dat de maïs voldoende rijpt. Twee weken na het zaaien kan dan meestal al verplanten.

Voor het verplanten geef je de bodem best wat extra mest. Eventueel wat kalk kan bij zure bodems ook helpen. Belangrijk bij het verplanten is dat je de planten in een raster zet, in plaats van in één of twee rijen. Maïs wordt namelijk bevrucht door de wind. Door ze in een raster te zetten kunnen ze elkaar steeds bevruchten, ongeacht van waar de wind komt.

Popcornmaïs moet volledig gerijpt zijn voor het geoogst kan worden. De maïs ziet er dan wat verschrompeld uit. Laat de kolven goed drogen, wrijf de korrels los en je hebt heerlijke popcornmaïs.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Vaak krijgen de maïsplantjes zijstengels. Hier komen ook weer maïskolven aan. Deze vragen echter te veel energie, zijn te klein en rijpen niet goed. Je mag de zijstengels dus weghalen.
  • In de zomermaanden staat de maïs in bloei. Het is dan heel belangrijk dat de  maïs voldoende water krijgt. Zo heb je ook een goede opbrengst.

 

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Verplanten

Oogstkalender

,