Mexicaanse Minikomkommer

3,75

Op voorraad

Beschrijving

De Mexicaanse Minikomkommer (Melothria scabra) staat ook bekend als de cucamelon of de muismeloen en is familie van de komkommers en de meloenen. Deze plant maakt heel veel kleine vruchtjes, die qua smaak lijken op een komkommer met een zure toets.

Zaai de minikomkommer vanaf eind januari tot maart voor in potjes die je binnen op een warme plek zet met veel zonlicht. In april kan je uitplanten naar de serre of vanaf de tweede helft van mei in de volle grond. Je kan ze ook naar een grote pot (minstens 10 liter) verplanten en deze bij kans op vriezen binnen halen.

De minikomkommer is een echte slokop, dus werk in de winter nog wat halfverteerde compost in de grond. Kweek je in een pot dan moet je zeker geregeld bijmesten.

Net zoals pompoenen is de minikomkommer een slingerplant en zal ze dus niet vanzelf de hoogte in groeien. Om de plant hierbij te helpen, gebruik je best wat kippengaas. Touwen of draad zoals je bij de gewone komkommer zou gebruiken, is voor de Mexicaanse Minikomkommer vaak niet voldoende.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Heb je binnen niet veel plaats en heb je geen serre, wacht dan met zaaien tot in maart, anders gaan de planten binnen veel plaats inpalmen.
  • Oogst de minikomkommer vrij jong, dan hebben ze nog geen zaden gemaakt en zijn ze lekkerder. Het formaat van een dikke druif is ideaal.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , ,

Andere suggesties…