Ronde Courgette van Nice

2,45

Op voorraad

Beschrijving

Ronde courgettes (Cucurbita pepo) zijn net zo lekker, productief en gemakkelijk te kweken als de langwerpige tegenhanger. Maar ze zijn ook leuk om naar te kijken en gemakkelijk om op te vullen. Deze Ronde Courgette van Nice is de klassieker onder de ronde courgettes. De vruchten worden 15 tot 20 cm groot en zijn leuk gespikkeld.

Zaai de courgettes vanaf eind maart tot in mei in potjes binnen. Nadat alle gevaar voor de vrieskou is geweken (gewoonlijk na 15 mei) mag je de plantjes naar buiten verplanten. Voeg wat extra compost of meststof aan het plantgat toe en zorg vooral voor voldoende ruimte. Je planten zijn nu nog vrij klein maar worden straks echte kolossen. Ze hebben dan zeker een vierkante meter nodig. Om ondertussen de grond rond de courgettes wat te beschermen, leg je best een mulchlaag rond de planten.

Eigenlijk is nu het meeste werk gebeurd. Courgettes vragen niet meer dan af en toe wat water of een extra handje compost en toch groeien ze ontzettend snel. Laat de courgettes zeker niet te groot worden, dan worden ze minder lekker en worden ze een last voor de plant.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Wanneer de courgette nog jong is, plaats dan een bamboestok naast je plant. Bind je courgette elke paar weken vast aan deze stok. Zo leid je de stam van je courgette de hoogte in. Hierdoor kan
    hij nog meer produceren.
  • Bladeren die beschadigd zijn of op de grond liggen, snijd je best weg. Dan verspilt de plant daarin niet zijn energie. Snij enkel het blad weg en laat de bladsteel staan, zo voorkom je schimmels.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , ,