Courgette Ortolana di Faenza

2,65

Op voorraad

Beschrijving

Courgette Ortolana di Faenza (Cucurbita Pepo) is een vroege courgette uit het noorden van Italië. Deze courgette maakt lange vruchten in een mooie lichtgroene kleur met witte spikkels. Courgettes zijn heel warmteminnend maar deze kan relatief goed tegen koude.

Zaai de courgettes vanaf eind maart tot in mei in potjes binnen. Zaaien doe je met het punt naar beneden. Dan kan er geen water ophopen. Nadat alle gevaar voor de vrieskou is geweken (gewoonlijk na 15 mei) mag je de  plantjes naar buiten verplanten. Voeg wat extra compost of meststof aan het plantgat toe en zorg vooral voor voldoende ruimte. Je planten zijn nu nog vrij klein maar worden straks echte kolossen. Ze hebben dan zeker een vierkante meter nodig. In de tweede helft van mei mag je ook rechtstreeks buiten zaaien. Zaai op een hoopje aarde. Dat warmt sneller op en is niet zo nat.

Laat de courgettes zeker niet te groot worden, dan worden ze minder lekker en zijn ze een last voor de plant.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Bladeren die beschadigd zijn of op de grond liggen, snijd je best weg. Dan verspilt de plant daarin niet zijn energie. Snij enkel het blad weg en laat de bladsteel staan, zo voorkom je schimmels.
  • Ook de bloemen zijn eetbaar! Probeer ze eens gevuld met zachte kaas of gefrituurd.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Verplanten

,

Oogstkalender

, ,