Courgette Gold Rush F1

1,70

Op voorraad

Beschrijving

Courgette Gold Rush F1 (Cucurbita pepo) is een vroege courgette die mooie, rechte, goudgele vruchten produceert. De benaming F1 wil zeggen dat het een kruising is, die het beste van 2 rassen combineert.
Niet alleen langs buiten zien deze courgettes er prachtig uit, het is natuurlijk de inhoud die telt. En die is in dit geval zeker niet van de minste! Gold Rush F1 heeft een heel aangename, zachte smaak, minder waterig en minder zaden. Een echte topper dus!

Hoewel Gold Rush F1 een ‘niet-loper’ is en dus relatief weinig plaats inpalmt vergeleken met andere courgettes voorzie je best toch een vierkante meter in je tuin.  

Wanneer je courgette zaait, steek je het zaadje verticaal de grond in, met de punt omhoog. Water geven doe je het best aan de voet, zo vermijd je schimmelvorming op de bladeren. Geef ook best ‘s morgens water, zeker in de zomer. 

De opbrengst van de courgetteplant is het grootst als je regelmatig oogst. Dat stimuleert de plant om nieuwe vruchten aan te maken.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Zaai je de courgettes buiten, zaai dan op een hoopje aarde. Dat warmt sneller op en is niet te nat.
  • Courgettes houden van mest. Je mag ze doorheen de teelt zeker wat extra mest of compost geven.
  • Ook de bloemen zijn eetbaar! Probeer ze eens gevuld met zachte kaas of gefrituurd.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Verplanten

,

Oogstkalender

, ,