Aubergine Bambino

1,80

Beschrijving

Bambino, een mini-aubergine wordt maar 40 cm hoog en produceert kleine vruchten van zo’n 4 cm doorsnede. Een ideale variëteit om in potten te kweken!

De aubergines zaai je van februari tot april, en je bedekt ze maar met een dun laagje grond. Zaai voor in potjes die je langs onder water kan geven. Zo spoelen de zaadjes niet te diep in de grond. Om te kiemen vragen de zaadjes wel wat warmte, en vooral: geduld! Het kan in het slechtste geval wel drie weken duren eer ze kiemen.

Een aubergine vraagt wel wat warmte en zon, dus zet hem liefst in de serre of in een pot dicht bij huis. Zo kan je hem op koude nachten even binnenhalen.

De aubergine Bambino kan je best vaak een beetje water geven in plaats van één keer heel veel. Tot 30 cm hoog mag je de zijscheuten van de stengel halen, en dan kan je al de rest laten zoals het is.

Deze ‘cocktail’-aubergine is perfect geschikt voor hapjes. De vruchten hebben een licht bittere smaak, die perfect gaat bij bijvoorbeeld vleesgerechten. De vruchten zijn niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog, net zoals de rozige bloemen die deze aubergine heeft.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Kweek je de Bambino in potten, dan kan je de natuur een handje helpen door zwarte potten te gebruiken. Dat kan al enkele graden schelen in bodemtemperatuur.
  • Geef aubergines zeker voldoende water. De grond mag steeds vochtig aanvoelen. Aubergines die te weinig water krijgen worden bitter.
  • Oogst aubergines met de schaar in de hand. Ze komen namelijk niet los zoals tomaten.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

,

Oogstkalender

, ,