Wilde Marjolein (Oregano)

3,30

Slechts 4 resterend op voorraad

Beschrijving

Wilde Marjolein, beter bekend als Oregano (Origanum vulgare) , is een doorlevend kruid afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Toch kan Wilde Marjolein best goed tegen de kou, in tegenstelling tot Echte Marjolein, dat verwarrend genoeg ook wel eens oregano wordt genoemd. Oregano wordt vaak gebruikt in de zuiderse keuken, zoals op pizza’s, in risotto en pastagerechten. De smaak komt wat overeen met tijm.

Oregano heeft zowel warmte als licht nodig om te kiemen. Verspreid de zaadjes over potjes met goede potgrond en druk ze gewoon een beetje aan. Na een tiental dagen kiemen de zaadjes. Halverwege mei, als de plantjes groot genoeg zijn en het weer warm genoeg is, kan je ze buiten uitplanten. Kies een zonnig plekje met een goed drainerende grond. Voeg desnoods wat kleikorrels toe om de grond beter te draineren.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Het moeilijkste bij oregano is het kiemen. Maar eenmaal dat gebeurd is, vraagt het kruid nog weinig aandacht. Een sterke plant komt bovendien vlot de winter door.
  • Als je eenmaal een sterke oreganoplant hebt, kan je hem ook vermeerderen door te scheuren. Steek hiervoor met een spade een stuk van de plant met een grote kluit grond aan.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos