Tuinboon Super Aquadulce

2,45

Slechts 2 resterend op voorraad

Beschrijving

Tuinbonen (vicia faba) of labbonen zijn erg gezonde groenten. Omdat ze vol eiwitten zitten, worden ze vaak als vleesvervanger gebruikt. Vers van de plant zijn ze een delicatesse, maar je kan ze natuurlijk ook drogen om later op het jaar te eten. Tuinbonen komen in veel verschillende kleuren en maten voor. Tuinboon Super Aquadulce is een plant met witte bloemen en gewone groene bonen. De plant wordt ongeveer 1 meter hoog en maakt zeer lange peulen met veel bonen in. Hij is dus uiterst productief!

Tuinbonen zaai je rechtstreeks in de grond van eind februari tot begin april. Zaai de bonen meteen ver genoeg uit elkaar. Tuinbonen mag je vrij diep zaaien, 5 centimeter diep is het minimum. Wanneer je een lichtere grond, zoals een zandgrond hebt, mag je zelfs tot 9 cm diep zaaien.

Tuinboon Super Aquadulce is een variant die goed tegen de koude kan. Je kan hem dus ook gebruiken voor de vroege teelt en overwinterteelt. Bij de vroege teelt zaai je voor in potjes eind januari die je verplant in maart. Dan kan je begin juni al oogsten. Bij de overwintering zaai je in september en heb je je eerste oogst al in mei.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Tuinbonen kunnen wel eens last hebben van de zwarte bonenluis. Je kan de tuinbonen hiertegen beschermen door de vroege teelt of de overwintering toe te passen. Je kan ze ook samen planten met Oost- Indische kers, die hebben de luizen liever dan de tuinbonen.
  • Wil je de bonen liever gedroogd bewaren, oogst dan pas eind augustus. Trek hierbij de hele plant uit die je op een warme plaats te drogen legt.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Oogstkalender

, ,