Dwergpeul Norli

1,45

  • Biologische zaden van Dwergpeul Norli (Pisum sativum)
  • Productieve peulerwt
  • Laag bij de grond (stamerwt), dus geen ondersteuning nodig
  • Met gratis handige infofiche, met alle informatie om dwergpeul Norli te zaaien
  • Elk pakje bevat 50 zaden

Op voorraad

Categorieën: , ,

Beschrijving

Dwergpeul Norli (Pisum sativum) is een zeer productieve, lage peulerwt. De buitenste beschermlaag (de peul) van de peulerwt zijn zachter waardoor je ze in zijn geheel kan opeten. Binnen de peulerwten heb je hoge en lage variëteiten en dwergpeul Norli hoort natuurlijk bij de lage peulen (ook wel stampeulen genoemd). Norli wordt doorgaans maar 50 centimeter hoog. Dit zorgt ervoor dat hij -in tegenstelling tot de hoge variëteiten- geen ondersteuning nodig heeft. Door zijn kleine hoogte kan je deze peulvrucht ook perfect in potten kweken.

Je kan de peulerwten voorzaaien in februari om ze ongeveer een maand later te verplanten. Of je kan wachten tot in maart of april en de peulterwten rechtstreeks zaaien op de plek waar ze moeten komen.

Oogsten kan in de zomermaanden. Wacht er zeker niet te lang mee, want anders wordt de peul te dik en zijn ze niet meer lekker. De peultjes zijn niet allemaal op dezelfde moment oogstklaar, dus oogst meerdere keren per week. Eet deze delicatesse vervolgens zo snel mogelijk op, in de koelkast bewaren ze maar zo’n drietal dagen.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Zaai de peultjes diep genoeg, want vogels of muizen durven ze wel eens opgraven.
  • Peultjes kunnen op alle types bodem groeien, maar op lichte zandgrond geef je best toch een beetje compost.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

Oogstkalender

,