Prinsessenstruikboon Maxi

2,20

Op voorraad

Beschrijving

Prinsessenboontjes (Phasoleus vulgaris) zijn de boontjes die we met peul en al opeten. De planten waar boontjes aan groeien worden vaak tot wel 2 meter hoog en moeten ondersteund worden, maar deze bonen blijven laag bij de grond.Prinsessenstruikboon Maxi is dan wel een klein plantje, de boontjes kunnen wel 20 cm lang worden! Van deze kleine plantjes komt dus een grote oogst.

Je kan boontjes voorzaaien en later verplanten, maar het eenvoudigste is om ze rechtstreeks te zaaien. Dat kan bijvoorbeeld in juli na het oogsten van de vroege erwten. Zo kan je op hetzelfde stukje grond meerdere groenten telen.

Boontjes hebben veel water nodig, maar kunnen niet goed tegen een vochtige grond. Voeg daarom voor het zaaien wat compost toe aan de bodem, dat zorgt voor een goede drainage van het water. Eenmaal gezaaid, hebben boontjes niet veel werk meer nodig. Geregeld water geven is voldoende. Oogst de boontjes tijdig, dan kan de plant nog een tweede keer boontjes produceren.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Geef de boontjes een beetje ondersteuning, bijvoorbeeld met wat kippengaas.
  • Geef boontjes geen extra bemesting. Ze kunnen namelijk zelf stikstof vastzetten in de grond. Met te veel bemesting maken ze vooral blad en geen boontjes.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Oogstkalender

, , ,

Andere suggesties…