Fenegriek

1,40

  • Biologische zaden van Fenegriek (Trigonella foenum-graecum)
  • Kruid dat voornamelijk in de Aziatische keuken gebruikt wordt
  • Ideaal als kiemgroente, zo krijg je ook in de winter de nodige portie vitamientjes
  • Kan ook als groenbemester gebruikt worden
  • Elk zakje bevat 10 gram, goed voor ruim 2 m²
  • Inclusief handige infofiche, zo wordt Fenegriek kweken heel gemakkelijk

Uitverkocht

Beschrijving

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een kruid dat vooral in de Aziatische keuken veel gebruikt wordt. Verse blaadjes worden in curries gebruikt en het zaad wordt gemalen en gebruikt als kruid. In onze contreien gebruiken we fenegriek eerder als kiemgroente. De jonge scheuten hebben een lichtzoete, nootachtige smaak. Kiemgroenten kan je het hele jaar door kweken, zo krijg je zelfs in de winter een verse portie vitaminen en mineralen.

Als je de fenegriek als kiemgroente wilt zaaien, vul dan een ondiep bakje met ongeveer één centimeter aarde. Zaai de zaadjes dicht op elkaar en dek af met een dun laagje aarde. Zet op een warme plaats en geef geregeld water. Eenmaal de scheuten een paar centimeter hoog zijn, kan je ze eenvoudig oogsten met een schaar.

Wil je liever de blaadjes oogsten, zaai de fenegriek dan bij de kruiden of de peulvruchten. Ook hier mag je vrij dik zaaien, zo’n 5 gram per m². Wanneer de plantjes 15 centimeter hoog zijn kan je de blaadjes oogsten. De zaden oogst je wanneer de peulen volledig vergeeld zijn.

Wist je dat?

  • In plaats van aarde kan je voor de kiemgroenten ook vochtige watten gebruiken, net zoals bij waterkers.
  • Fenegriek is van de familie van de vlinderbloemigen en kan dus perfect als groenbemester dienen. Zaai de fenegriek in augustus en werk hem in de bodem vóór hij bloemen krijgt.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , , , , , , , , , ,

Oogstkalender

, , , , , , , , , , ,