Dille

2,15

  • Zaden van biologische oorsprong van Dille (Anethum graveolens)
  • Heerlijk geurend kruid, één van de fines herbes uit de Franse keuken
  • Dille is eenvoudig te kweken en een waardplant voor de koninginnenpage
  • Elk pakje bevat 0,5 gram zaden, goed voor zo’n 300 zaden
  • Inclusief handige infofiche, dit maakt zelf Dille kweken eenvoudig

Op voorraad

Beschrijving

Dille is een kruid met een fijne smaak die een beetje weg heeft van anijs. Het kruid gaat perfect bij vis zoals zalm, eiergerechten en jonge aardappelen. Niet alleen de mooie gevederde blaadjes, maar ook de dillezaadjes worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen.

Dille zaai je rechtstreeks. Omdat ze een heel diep wortelgestel hebben, kunnen ze namelijk heel moeilijk verplant worden. Zaaien doe je in een losse grond op een zonnige plek. Op een lijn leg je elke 6 cm een zaadje. Hou de grond ondertussen vochtig. Na 2 weken komen hieruit de eerste plantjes. Na nog eens 2 weken kan je uitdunnen zodat je enkel de sterkste planten overhoudt, met ongeveer 30 cm tussen de planten.

Dille kan je ook in potten kweken. Zorg dan wel dat je diepe potten hebt, de lange wortels moeten minstens 30 cm diep kunnen gaan. Door hun lange wortels kan deze plant trouwens wel wat droogte verdragen. Je hoeft ze dus niet te veel water te geven.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Dille kan je oogsten van zodra de plant 30 cm hoog is. Gebruik de blaadjes vers of leg ze op in azijn, dan behouden ze hun smaak het beste.
  • Rupsen van de koninginnenpage houden van Dille. Als je deze prachtige vlinder graag in je tuin hebt, plant dan een paar extra plantjes Dille.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , , ,

Oogstkalender

, , , ,