Citroenmelisse Lemona

2,60

Op voorraad

Beschrijving

Citroenmelisse Lemona (Melissa officinalis) is een winterhard kruid, met een heerlijke citroensmaak. Hoewel deze plant zijn oorsprong in de mediterraanse gebieden heeft, gedijt het ook goed in onze streken, en is het zelfs een vaste plant. Een koude winter kan er misschien wel voor zorgen dat het bovenste deel van de plant afsterft, maar in de lente zal het vanuit zijn wortelstokken weer opschieten.

Citroenmelisse Lemona zaai je in het voorjaar in potjes, die je op een warme plek (minstens 20°C) zet, best binnen dus. Het ontkiemen kan even duren, tot wel 4 weken. Wanneer het buiten warm genoeg wordt, kan je de jonge plant naar buiten verplanten. Hiervoor kies je best een zonnig plekje uit, hoewel de citroenmelisse ook nog wel in halfschaduw kan gedijen. Denk er aan dat dit kruid tot wel een meter hoog kan worden in ideale omstandigheden, dus let op dat hij andere planten niet uit de zon zet.

Niet alleen voor ons is het een lekker kruid, het is ook een heel aantrekkelijke plant voor bijen. ‘Melisse’ komt zelfs van het oudgriekse woord voor honingbij.

Receptideetjes

  • Van de verse of gedroogde bladeren van dit kruid kan je een heerlijke frisse thee of ijsthee zetten.
  • Citroenmelisse is perfect als smaakmaker bij andere gerechten waar je citroen zou gebruiken, zoals visgerechten. Kook citroenmelisse dan wel niet mee, want dan verliest hij zijn smaak.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos