Peterselie Italiaanse Reus

1,90

Op voorraad

Categorieën: , ,

Beschrijving

Peterselie kan je opdelen in twee verschillende soorten. De gekrulde peterselie, die niet zo sterk smaakt en vooral als garnering gebruikt wordt, en de gladde variant die veel aromatischer is en een sterkere smaak heeft. Peterselie Italiaanse Reus is een gladde peterselie die zeer groot kan worden en heel productief is.

Peterselie kan je rechtstreeks zaaien van april tot halverwege augustus. Dan kan je oogsten tot begin november. Wil je graag ook peterselie in de winter en het vroege voorjaar, zaai dan in de tweede helft van augustus onder glas. Je kan op rijtjes zaaien, breedwerpig, dan zaai je ongeveer 1 gram per vierkante meter of in een pot of bak. Je moet wel wat geduld hebben want het kan tot wel vier weken duren eer peterselie kiemt. Wat helpt is een goede warme grond. Zaaien in de zomermaanden werkt daarom meestal beter.

Je kan van de peterselie meerdere keren oogsten. Oogst steeds de buitenste stengels. Geef tussen twee oogstbeurten eventueel een portie goed verteerde compost.

Peterselie is een tweejarige plant. Als hij de winter doorkomt, kan je het jaar daarna dus opnieuw oogsten. De smaak is dan wel wat flauwer.

Buiten kan peterselie zowel in de volle zon als de halfschaduw staan. Binnen in een pot kies je best voor een plekje aan het raam met veel zon.

Peterselie is naast Dragon, Kervel en Bieslook één van de 4 kruiden van de Franse ‘fines herbes‘ die een must zijn in elke kruidentuin voor de keuken

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , , , ,

Oogstkalender

, , , , ,