Paarse Basilicum

1,85

  • Biologische zaden van Paarse Basilicum (Ocimum basilicum)
  • Een klassieke basilicum maar met donkerpaarse bladeren
  • De paarse kleur komt door de gezonde anthocyanen
  • Elk pakje bevat 1 gram zaad, goed voor zo’n 700 zaadjes
  • Inclusief handige zaaifiche waarmee u zelf eenvoudig basilicum kweekt

Uitverkocht

Beschrijving

Paarse Basilicum is de felgekleurde variant van de Basilicum Genovese. Dit ras heeft geen gewone groene bladeren, maar heel donkerpaarse bladeren. Deze bladeren krijgen hun paarse kleur omdat ze bomvol gezonde anthocyanen zitten. Een prachtige variatie in je kruidentuin. Basilicum heeft niet alleen warmte nodig om te ontkiemen, maar ook licht. Zaai de zaadjes dus heel oppervlakkig en bedek ze maar met een dun laagje aarde. Zo’n twee maanden na het zaaien kan je de plantjes verspenen, bij voorkeur in een losgemaakte, humusrijke grond.┬áEen ideale plaats om dit kruid uit te planten is tussen je tomaten. Basilicum en tomaten zijn niet alleen een goede combinatie in de keuken, ook in de serre komen ze goed overeen. De bladluizen, waar tomaten al eens last van hebben, worden verjaagd door de geur van het kruid.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Een bloeiend basilicumplantje kan wel mooi zijn, maar is niet zo goed voor de kwaliteit van de plant. Knip daarom geregeld de topjes in. Zo wordt het ook een mooi bosje.
  • Paarse basilicum smaakt net zoals gewone basilicum. Je kan er dus ook pesto met een raar kleurtje van maken.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , , ,