Beschrijving
Paarse Basilicum is de felgekleurde variant van de Basilicum Genovese. Dit ras heeft geen gewone groene bladeren, maar heel donkerpaarse bladeren. Deze bladeren krijgen hun paarse kleur omdat ze bomvol gezonde anthocyanen zitten. Een prachtige variatie in je kruidentuin. Basilicum heeft niet alleen warmte nodig om te ontkiemen, maar ook licht. Zaai de zaadjes dus heel oppervlakkig en bedek ze maar met een dun laagje aarde. Zo’n twee maanden na het zaaien kan je de plantjes verspenen, bij voorkeur in een losgemaakte, humusrijke grond. Een ideale plaats om dit kruid uit te planten is tussen je tomaten. Basilicum en tomaten zijn niet alleen een goede combinatie in de keuken, ook in de serre komen ze goed overeen. De bladluizen, waar tomaten al eens last van hebben, worden verjaagd door de geur van het kruid.
Tips voor een geslaagde oogst
- Een bloeiend basilicumplantje kan wel mooi zijn, maar is niet zo goed voor de kwaliteit van de plant. Knip daarom geregeld de topjes in. Zo wordt het ook een mooi bosje.
- Paarse basilicum smaakt net zoals gewone basilicum. Je kan er dus ook pesto met een raar kleurtje van maken.