Citroenbasilicum

2,95

  • Zaden van Citroenbasilicum (Ocimum basilicum americanum)
  • Basilicum met heerlijk citrusaroma
  • Geschikt voor thee en in de Aziatische keuken.
  • Elk pakje bevat 1 gram zaad. Goed voor meer dan 500 zaadjes.
  • Met gratis handige infofiche, zo zaait u gemakkelijk zelf citroenbasilicum

Op voorraad

Beschrijving

Basilicum ken je vast wel als het frisse groene kruid uit de Italiaanse keuken dat gebruikt wordt in pesto. Maar basilicum bestaat in verschillende vormen. Deze citroenbasilicum (Ocimum basilicum americanum) bijvoorbeeld heeft een heerlijk citroenaroma. Het is een kruising tussen de klassieke basilicum en een wilde basilicum. Het wordt voornamelijk gebruikt in de Aziatische keuken.

Basilicum heeft niet alleen warmte nodig om te ontkiemen, maar ook licht. Zaai de zaadjes dus niet te diep, licht bestrooien met potgrond is voldoende. Zo’n twee maanden na het zaaien kan je de plantjes verspenen, bij voorkeur in een losgemaakte, humusrijke grond. Plaats de plantjes aan het raam waar ze voldoende licht en warmte krijgen of plant ze op een warme plaats in de tuin.

Voor een smaakvolle plant geef je best wat extra bemesting een paar weken na het verplanten.

Je kan gewoon de blaadjes oogsten wanneer je ze wil gebruiken in een kruidenthee of Thaise curry, de rest van de plant kan je laten staan.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Een bloeiende basilicum kan wel mooi zijn, maar is niet zo goed voor de kwaliteit van de plant. Knip daarom geregeld de topjes in. Zo wordt het ook een mooi bosje.
  • Deze basilicum is ook heel geschikt om thee van te trekken. Droog daarvoor eerst de blaadjes.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , , ,

Andere suggesties…