Wittekool Farao F1

2,80

Categorieën: , ,

Beschrijving

Wittekool (Brassica oleracea capitata alba) is de koolsoort die gebruikt wordt om zuurkool of frisse coleslaw te maken. Ondanks de naam is wittekool eerder groen van kleur. Op die kleur na lijkt wittekool net op rodekool en ook de manier van kweken is heel gelijkaardig.

Wittekool Farao F1 is een stevige wittekool die tot anderhalve kilogram zwaar kan worden. Deze koolsoort wordt vooral gebruikt voor de vroege teelt, zodat je in de zomer al kan oogsten.

Zaai de Wittekool Farao F1 van eind januari tot begin maart in grote perspotjes en zet deze in de koude bak, de serre of binnenshuis. Verplanten doe je wanneer de kool zo’n 12 cm groot is. Na het verplanten zullen de kolen wat minder snel groeien, dat is normaal. Gedurende deze periode geef je voldoende water, daarna enkel nog in hele droge periodes.

De grootste vijand van kolen is de koolvlieg en de trips. Om te beschermen tegen koolvlieg plant je de kolen onder een doek of gebruik je een koolkraag. Heb je toch last van de koolvlieg, geef dan veel water en verwijder de ergst aangetaste planten.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Witte kool vraagt net zoals rodekool een vrij hoge pH en veel voedingsstoffen. Geef de grond dus wat kalk en een handje stikstofmest.
  • Witte kool kan je vrij lang bewaren op een koele donkere plaats door ze met wortel en al in een bak met vochtig zand te plaatsen. Zorg ervoor dat de kroppen elkaar en het zand niet raken.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

, ,

Oogstkalender

, ,