Spruitkool Groninger

1,40

  • Biologische zaden van Spruitkool Groninger
  • Vroege Spruitkool die je al snel kan oogsten
  • De oogstperiode is gespreid, de spruiten zijn niet allemaal samen klaar. Zo kan je steeds genieten van verse spruiten!
  • Zaden van 100% biologische oorsprong
  • Inclusief handige zaaifiche, zo kweek je makkelijk zelf je spruiten
  • Elk pakje bevat 25 zaden

Op voorraad

Categorieën: , ,

Beschrijving

Spruiten zijn de wintergroenten bij uitstek. Deze groene bolletjes zijn eigenlijk de okselknoppen van de Spruitkool (Brassica oleracea var. gemmifera). Afhankelijk van het ras en het moment van planten kan er van augustus tot maart van geoogst worden. Spruitkool Groninger is een vroeg of middelvroeg ras, dus hiervan oogst je van augustus tot december. Eén van de grote voordelen van deze oude variëteit is dat de spruitjes niet allemaal tegelijk oogstklaar zijn. Zo kan je je oogst spreiden over enkele weken.

Spruitkool Groninger zaai je in potjes voor vanaf half februari tot einde maart. Zo’n 8 weken later, wanneer het jonge plantje 6 à 8 blaadjes heeft kan je het naar buiten verplanten. Daarna laat je de kolen rustig groeien. Wanneer ze wat wankel staan kan je ze eventueel ondersteunen.

De spruiten oogst je door ze zijdelings af te breken. De onderste spruiten gaan het eerste oogstklaar zijn. De spruiten in het midden en vanboven zijn later klaar. Oogst zeker niet te laat, dan worden de spruiten te ‘los’.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Spruiten zijn het best wanneer ze lange tijd en langzaam hebben kunnen groeien. Je bemest de spruiten dus beter een aantal keer een beetje dan één keer heel veel.
  • Bescherm je spruiten tegen de koolvlieg door koolkragen of instectengaas aan te brengen rond de spruitkool na het planten.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Oogstkalender

,

Verplanten

, , , ,