Tuinkers

1,40

Op voorraad

Categorie├źn: , , ,

Beschrijving

Tuinkers (Lepidum sativum) is het ideale plantje om het hele jaar door op een gezonde manier een verse portie vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Vaak wordt het gebruikt als kiemgroente en worden enkel de zogenaamde kiemblaadjes gegeten. Wanneer je het echter tussen maart en september buiten in volle grond zaait, kan de plant wel een halve meter hoog worden en kan je ook de grotere, volwassen bladeren oogsten. In de wintermaanden kan je de tuinkers in een schaaltje met een dun laagje aarde kweken of zelfs op wat watten of vellen keukenpapier die je licht bevochtigt. Na een kleine week heb je dan de kiemblaadjes op je bord.

Tuinkers is best een onderschatte groente omdat hij zo snel groeit en eenvoudig te kweken is, maar de pittige smaak van tuinkers kan toch heel wat slaatjes of broodjes dat beetje extra geven.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Wil je de volwassen bladeren oogsten, dan zaai je op rijtjes 20 cm uit elkaar en zaai je elke 5 cm een zaadje. Later kan je dan uitdunnen op 20 cm.
  • Tuinkers is lid van de kolenfamilie. Maar als je hem al snel na het zaaien oogst, hoef je niet veel rekening te houden met het perceel waarop je het zaait.

Extra informatie

Zaaikalender

, , , , , , , , , , ,

Oogstkalender

, , , , , , , , , , ,

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos