Broccoli Belstar F1

2,05

Op voorraad

Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Broccolli Belstar F1 is een snelgroeiende broccoli variant. Het is een hybride variëteit, wat wil zeggen dat men het beste van twee werelden gekregen heeft. Belstar groeit een mooie compacte kropèn is resistent tegen een heel aantal ziekten. Een ideaal ras om te proberen als het in het verleden niet wilde lukken! Het enige waar Belstar soms last van kan hebben is de koude. Voor de zomerteelt kan je dus best binnen voorzaaien in maart en april, dan kunnen de plantjes buiten de grond in van mei tot juli wanneer de grond voldoende is opgewarmd. De oogst heb je dan van half juli tot eind september.

Broccoli groei je niet alleen omdat het zo lekker is, maar ook omdat het zo gezond is. Het bevat een massa mineralen, vitaminen, antioxidanten en ander nuttigs. Wetenschappers kijken zelfs naar broccoli om ziekten te helpen bestrijden! De zogenaamde sulforafanen die van nature in broccoli zitten zouden onder andere kanker en maagzweren helpen bestrijden. Een echte krachtpatser dus, zeker uit eigen grond!

Tips voor een geslaagde oogst:

  • De grote vijand van de broccoli is de koolvlieg. Zorg daarom voor koolkragen, of nog beter, plant de broccoli onder insectengaas. Zo zijn ze meteen ook beschermd tegen vogels.
  • Mest na drie weken een beetje bij, kolen zoals broccoli kunnen het gebruiken!
  • Snij bij het oogsten de krop af maar laat de plant staan. De scheuten kan je later nog in een lekkere wok gebruiken.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Oogstkalender

, ,

Verplanten

, ,