Broccoletto Sessantina

2,10

  • Zaden van Broccoletto Sessantina (Brassica oleracea var italica)
  • Bijzonder neefje van de broccoli
  • Ook gekend als Italiaanse raapsteel, Cime di rapa, rapini of choi sum
  • Heerlijk onderdeel van de Zuid-Italiaanse keuken
  • Met gratis handige infofiche waarmee je gemakkelijk zelf je broccoletto kweekt
  • Elk pakje bevat 0,5 gram, wat overeenkomt met zo’n 200 zaden

Op voorraad

Beschrijving

Broccoleto Sessantina (Brassica oleracea var. italica), in het Italiaans beter bekend als Cime di Rape, is een echt vergeten groente. Deze koolsoort, ook wel bekend als rapini of choi sum, is de uitgeschoten neef van de broccoli. Op de stelen, die ongeveer 40 cm hoog worden, staan kleine broccolihoofdjes. Bij het oogsten eet je dan natuurlijk niet alleen die hoofdjes, maar de hele steel, zoals een asperge. Een klassiek Italiaans recept is “Orecchiette con le Cime di Rapa”, een pasta met raapstelen.

Zaai de broccoletto zo’n 5 cm uit elkaar en 1 cm diep op een plekje dat niet te zonnig is. Het is een kool dus hij vraagt wel wat stikstof, dat je een paar weken voor het zaaien kan toevoegen met mest of compost. Wanneer de broccoletto een paar centimter groot is kan je uitdunnen, dan krijg je wat dikkere stelen. Dun je niet uit, dan blijven ze heel smal. Bij het oogsten kan je best de stelen er uitsnijden en de rest van de plant laten staan. Zo produceert de plant nieuwe stelen die je later opnieuw kan oogsten.

Wist je dat:

  • Deze groente wordt ook wel eens de “Italiaanse Raapsteel” genoemd, maar heeft eigenlijk niets te maken met de raapstelen zoals wij ze kennen.
  • Omdat Broccoletto zo snel groeit, kan je ook een najaarsteelt proberen. Zaai de Broccoletto dan in de maanden juli of augustus

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , ,

Oogstkalender

, , , ,