Bloemkool Odysseus

2,20

Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Met Bloemkool Odysseus (Brassica oleracea var. botrytis) heb je gegarandeerd de eerste bloemkolen van het seizoen. Het zijn relatief kleine bloemkolen die heel snel groeien. Je kan ze al zaaien eind januari en in februari, waardoor je in juni al bloemkolen kan oogsten.

Zaai de bloemkolen in potjes van ongeveer 8 cm diameter. Deze vul je best met zaai- en stekgrond en niet met gewone potgrond. Deze potjes zet je tot half februari binnen op een plek met veel zonlicht. Daarna verhuis je de potjes naar een koude bak of zet je ze overdag buiten maar haal je ze ‘s nachts binnen. In april kan je de bloemkool verplanten naar volle grond. Geef de bloemkolen extra veel water de dagen voor je gaat verplanten en nadat ze verplant zijn. Zo voorkom je dat de bloemkool te veel groeiachterstand krijgt. Ook wanneer de plantjes de kool vormen, geef je ze best voldoende water.

Wanneer je de bloemkolen oogst, moet je ze bijna meteen opeten. In de ijskast zijn ze 5 dagen houdbaar. Door er wat blad aan te laten kan je de bewaartijd dan nog rekken tot zo’n 7 dagen.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Je kan deze kleine bloemkool ook naar potten of bakken verplanten. Gebruik hiervoor een pot van 8 liter. Bloemkolen in pot moet je wat meer water geven dan bloemkolen in volle grond en geef ze ook twee keer wat extra mest.
  • Bloemkolen krijgen in de zon een gele kleur. Dit verandert niets aan de smaak en kwaliteit van de bloemkool. Om toch een mooie witte bloemkool te krijgen, vouw je één van de grotere bladeren om de kool zodat er geen zonlicht op de kool valt.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

Oogstkalender

, ,