Rogge

1,40

  • Biologische zaden van Groenbemester Rogge (Secale cereale)
  • Zaai in het najaar en werk het in het voorjaar in de grond voor een betere bodem
  • Is een gras, dus brengt je teeltschema niet in gevaar
  • Verdrukt onkruid en maakt kalium los uit de bodem
  • Elk pakje bevat 20 gram zaad,
  • Met handige zaaifiche, maakt zelf Rogge kweken eenvoudig

Op voorraad

Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Rogge (Secale cereale) ken je natuurlijk als het graan waarvan men roggebrood en whiskey maakt. Maar in de moestuin zaait men het vaak niet voor het graan, maar als groenbemester. Een groenbemester is een plant die gekweekt wordt om op een natuurlijke manier de bodem te verbeteren. Ze kunnen de structuur van de bodem verbeteren, onkruid verdrukken, stikstof in de bodem brengen, voedingsstoffen uit de grond vrijmaken en hebben soms zelfs een ontsmettende werking op de bodem. Veelgebruikte groenbemesters zijn klavers, lupinen en grassen zoals rogge.

Rogge is heel goed in het beschikbaar maken van kalium uit de grond. Kalium is ontzettend belangrijk voor de plantengroei. Het maakt je planten sterker tegen ziektes, droogte en vorst en helpt bij de wortelgroei en de groei van de vruchten. Rogge vormt, net zoals andere grassen, een zode die onkruid verdrukt, zo hoef je niet te wieden. Het nadeel is dat je de zode moet onderspitten vroeg in het voorjaar, het voordeel is dat dit ook extra humus aan de grond toevoegt. Tenslotte zorgt rogge ervoor dat je grond niet dichtslibt of erodeert door wind en regen, zo blijft hij goed luchtig.

Wist je dat

  • Rogge is een grassoort en dus biologisch heel verschillend van je andere groenten. Je kan hem dus op elke plaats zaaien zonder dat het je teeltschema in de war brengt.
  • Hoe langer je wacht om de rogge onder te spitten hoe meer humus je teruggeeft aan de grond, maar ook hoe moeilijker het wordt om de grond om te spitten. Spit ten laatste een maand voor je de grond wil gebruiken.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,