Komkommerkruid

2,45

Uitverkocht

Beschrijving

Komkommerkruid (Borago officinalis) of Bernagie is een kruid met prachtige blauwe bloemen. Het kruid kan in ideale omstandigheden tot wel een meter hoog worden.

Komkommerkruid kan je zowel in het voorjaar als in het najaar zaaien. Omdat het vrij winterbestendig is, kan het namelijk de winter overleven en weer opgroeien bij de eerste lentezon. Het is wel een eenjarig kruid, wat wil zeggen dat de plant na zijn eerste bloei toch zal sterven. Komkommerkruid zaait wel vlot terug uit dus het volgende jaar kan je op dezelfde plek het kruid terug ontdekken. Je kan de zaden zowel in de volle grond als in een pot zaaien. Zorg dan voor een pot van minstens 7 liter.

Komkommerkruid wordt vooral in de Duitse en Spaanse keuken vaak gebruikt. De blaadjes geven een frisse toets aan slaatjes, het aroma doet aan komkommer denken. Ook als de smaak van  Komkommerkruid je niet zou aanstaan is het nog een nuttige plant om in je tuin te hebben. De bloemen zitten bomvol nectar voor de wilde bijen en hommels en de geur kan de koolvlieg in de war brengen.

Receptideetjes

  • Je kan de blaadjes van Komkommerkruid zowel warm als koud eten. Wil je ze warm eten, bijvoorbeeld in een soep of stoofpotje, voeg de blaadjes dan pas op het einde toe, dan behouden ze hun smaak.
  • De bloemen kunnen ook gegeten worden en worden omwille van hun zoete smaak en felle kleur vaak gebruikt om desserts te versieren.
  • Vries de mooie bloemetjes in in een ijsklontje, zo heb je een kleurrijke manier om je zomerse cocktails te koelen.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , ,

Oogstkalender

, , , , ,