Warmoes Regenboog

3,75

Op voorraad

Beschrijving

Warmoes of snijbiet is een echte vergeten groente. Het is nochtans een veelzijdige groente. Je kan namelijk zowel de bladeren als de bladstelen eten. De jonge bladeren kan je stoven zoals spinazie, waar de smaak wat van weg heeft. Maar laat je de bladeren verder groeien dan krijg je dikke bladstelen die je zoals een asperge kan klaarmaken. Warmoes bestaat in allerlei verschillende kleuren en met deze regenboogmengeling haal je alle kleuren in één keer in huis.

Hoewel je de bladeren eet, is warmoes strikt genomen geen bladgewas. De alternatieve benaming snijbiet geeft al aan dat het familie is van de rode biet. Maar net zoals vele bladgroenten kan warmoes wel genieten van wat extra compost. Zaai hem dus maar bij de bladgroenten. Zaaien kan je vanaf half maart tot eind augustus rechtstreeks. Je oogst door de buitenste bladeren met een mes af te snijden van zodra ze 15 centimeter zijn. Oogst niet alles en mest nog wat bij, dan kan je meerdere keren oogsten.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • Net zoals bij rode bieten komt het zaad hier in een zaadkluwen van meerdere zaden. Je moet dus sowieso uitdunnen.
  • Wil je de warmoes kweken voor de bladstelen, zaai dan zeker op tijd, bijvoorbeeld in april of mei.
  • Snijbiet kan je gemakkelijk in potten kweken. Van één plantje in een pot van minstens 5 liter heb je al een wonderbaarlijke oogst.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , , , ,

Oogstkalender

, , , , , ,