Koriander

1,65

Op voorraad

Beschrijving

Koriander is een eenjarig kruid, dat veel in de Aziatische keuken wordt gebruikt. Hoewel hij oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied komt, groeit hij hier bijzonder goed. Alle delen van de plant zijn eetbaar, het blad, de vruchtjes en zelfs de wortels. Deze koriander is een bladkoriander en is dus uitermate geschikt om de blaadjes te oogsten. Als je enkel de blaadjes oogst, kan je dan ook zaaien tot einde juli. Wil je ook graag de vruchtjes of de wortels oogsten, dan moet je toch al in april zaaien.

Zaai koriander niet te dik. Als je enkel blad kweekt, is elke 5 centimeter op rijtjes van 15 centimeter voldoende. Wil je toch vruchtjes, dan zaai je elke 5 centimeter op rijtjes van 20 centimeter en dun je uit tot op 20 centimeter. Voor de vruchtjes moet koriander namelijk heel wat groter worden om in bloei te kunnen komen.

Als je enkel het blad wil oogsten, kan je ook perfect in potten of in je kruidenbak koriander kweken.

Wist je dat

  • De ‘zaadjes’ die je aan koriander ziet komen, zijn eigenlijk vruchtjes, de zaadjes zitten in deze vruchtjes.
  • Koriander zaait nogal gemakkelijk uit. Als je wat vruchtjes bent vergeten te oogsten kan koriander dus ineens overal opduiken. Gemakkelijk voor de luie tuinier, maar niet zo leuk voor de nette tuinier.

Extra informatie

Zaaikalender

, , ,

Oogstkalender

, , , , ,

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos