Kervel Fijne Krul

1,90

Op voorraad

Beschrijving

Kervel is een bladgroente die je bijna het hele jaar kan zaaien en oogsten. Het is een ontzettend eenvoudige groente om te kweken. Kervel wordt zowel als groente (in kervelsoep en slaatjes) en als kruid (in kruidenboter en sauzen) gebruikt. Er is de gewone kervel, met een glad blad, als de gekrulde kervel, met gekrulde bladeren. Kervel Fijne Krul is uiteraard gekrulde kervel.

Van half februari tot half maart en van half september tot eind oktober kan je zaaien onder glas. Zaaien in volle grond kan van maart tot half september. De oogst volgt ongeveer anderhalve maand later. Zaaien doe je steeds ter plaatse, kervel kan niet verplant worden. Zaaien doe je ‘breedwerpig’, waarbij je de zaden over het hele perceel strooit. Hierbij heb je ongeveer 5 gram zaad per vierkante meter nodig. Hark het zaad vervolgens licht in en druk de grond aan. Kervelzaad kan enkel kiemen in het donker. Van kervel kan je ongeveer twee tot drie keer oogsten. Dit doe je door met een scherp mes of schaar de kervel ongeveer drie centimeter boven de grond af te snijden.  

Tips voor een geslaagde oogst

  • Bij te warm weer zal kervel doorschieten. Dit wil zeggen dat hij bloemen gaat produceren en niet meer lekker is. Dat kan je voorkomen door kervel te beschermen van de zon en voldoende water te geven.
  • Maak je kervel warm klaar, kook hem dan maar heel even. Als je hem te lang laat koken verliest hij het meeste van zijn smaak

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Andere suggesties…