Rode Tuinmelde

2,45

Op voorraad

Beschrijving

Rode Tuinmelde is de gekleurde variant van de vergeten groente tuinmelde en de getemde versie van het onkruid melde. Rode Tuinmelde is familie van spinazie en smaakt er ook naar. Vandaar dat hij soms ook wel eens de rode spinazie genoemd wordt. Daar stoppen echter de gelijkenissen met spinazie. Tuinmelde kan je namelijk ook kweken tijdens de zomermaanden, wat met spinazie moeilijk is, en de plant kan tot anderhalve meter hoog worden.

Zaai de Rode Tuinmelde op rijtjes zo’n 30 centimeter uit elkaar. Later kan je uitdunnen op 15 centimeter, maar dat hoeft niet echt. Na het zaaien zit het werk er al bijna op, want tuinmelde heeft buiten af en toe wat water niet veel goede zorgen nodig. Oogsten kan je van zodra de plant 20 centimeter hoog is. Oogst de malsere jonge blaadjes en laat de oudere blaadjes aan de plant staan.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Je kan continu van tuinmelde blijven oogsten, ook als hij al is doorgeschoten. Geef hem dan wel wat extra ondersteuning.
  • Tuinmelde zaait nogal gemakkelijk uit, als je dus niet oplet staat volgend jaar plots je hele tuin vol melde. Gelukkig kan je gemakkelijk de jonge scheutjes aan hun rode kleur herkennen.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , ,

Oogstkalender

, , , , ,