Stengelui Parade

2,95

Uitverkocht

Beschrijving

Stengelui Parade (​Allium fistulosum​​) is een mooie stengelui met een duidelijke afscheiding tussen het witte en het groene gedeelte. Deze frisse groente is een variant van pijplook en grove bieslook. Het is een ui die geen knollen en daardoor meer wegheeft van prei. In kleine vorm staat het ook wel bekend als bosuitje.

​Voorzaaien doe je binnen in potjes in februari en maart, of rechtstreeks buiten in april. Wanneer je zaait in potjes gebruik je 2 of 3 zaadjes, maar hou je maar 1 plantje over om te verplanten. Planten doe je net zoals prei in plantgaten, nadat je de grond goed losgemaakt hebt met een riek. Zet de jonge plantjes 10 centimeter van elkaar. Zaai je in volle grond dan dun je nadien uit op 10 centimeter. ​De keuze van grond is niet heel belangrijk, stengelui groeit overal.

Je kan ook wat dikker zaaien in een pot of bak en jong oogsten.

Stengelui is leuk om je gerechten te garneren, maar is ook perfect bruikbaar als vervanger van prei.

Tips voor een geslaagde oogst

  • Stengelui heeft heel wat weg van prei. Je kan dus ook zoals bij prei aanaarden. Dan plant je de stengelui in geulen in losse zand. De geulen gooi je dicht wanneer de plant groot genoeg is. Dit heeft als gevolg dat de witte schacht nog langer wordt.
  • Stengelui bewaart niet heel goed. Maar dat is ook geen probleem aangezien je bijna het hele jaar kan oogsten.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

,

Verplanten

,

Oogstkalender

, , , ,