Prei Herfstreus Hannibal

2,15

Op voorraad

Categorieën: , , , Tags: ,

Beschrijving

Prei Herfstreus Hannibal (Allium porrum) is een dikke prei met donkergroen blad. De witte stengel wordt wel 20 cm lang. Prei kan je groeien om te oogsten in de zomer, herfst of winter. Zomerprei heeft een fijne stengel, herfst- en winterprei is al wat dikker. Herfstreus Hannibal is natuurlijk een herfstprei, maar hij kan ook gezaaid worden om in de lente en zelfs de vroege winter te oogsten.

Voor zomerprei zaai je eind januari of in februari in perspotjes. Zet de potjes binnenshuis (minstens 20°C) op een plek met veel licht. Heb je geen perspotjes, zaai dan in bakjes die minstens 10 cm diep zijn. De eerste zorgen duren zo’n 3 maanden, daarna mag je de prei uitplanten op een afstand van 25 cm x 10 cm. Hiervoor gebruik je best een pootstok. Je kan oogsten vanaf einde juni tot september. Wil je liever een dikkere herfstprei, dan kan je in maart in de koude bak of serre zaaien en verplanten in juni. Dan heeft de prei wel wat meer ruimte nodig, plant dan ook op een afstand van 40 cm x 15 cm.

Tips voor een geslaagde oogst:

  • De laatste maand voor het verplanten kan je de prei best afharden door hem te verplaatsen naar de koude bak of overdag buiten te laten staan.
  • Prei is familie van look en uien maar zijn eisen komen toch meer overeen met de bladgroenten dan met de wortels en knollen. Zet ze daarom bij de bladgroenten, maar zorg ervoor dat ervoor of erna nooit look of uien op hetzelfde perceel komen te staan.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, ,

Verplanten

, ,

Oogstkalender

, , , ,