Mesclun van Kreta

1,85

Op voorraad

Beschrijving

Mesclun van Kreta is een slamengeling en bevat rode eikenbladsla, groene Batavia, ‘tamme’ rucola, Nederlandse veldsla en radicchio van Verona. Mesclun kweken is heel gemakkelijk, vanwege zijn korte teeltduur. Een goede 2 weken na zaaien kan je al een eerste keer oogsten. Omdat het een mengsel is, is er bovendien altijd wel iets dat groeit.

Zaai de mesclun op rijtjes, zo’n 15 cm van elkaar. Probeer om in de rij ongeveer elke 2 cm een zaadje te hebben. Wanneer de eerste blaadjes boven komen kan je uitdunnen, zodat je nog elke 8 cm een plantje hebt, of je kan de plantjes zo verder laten groeien en jong oogsten.

Oogsten kan je door de blaadjes weg te snijden. Als je bij het oogsten telkens zo’n 5 cm van de grond snijdt kan je trouwens meerdere keren oogsten. Wil je een continue oogst verzekeren, zaai dan elke 2 à 3 weken.

Wist je dat?

Mesclun is een slamengeling uit Zuid-Frankrijk en Noord-Italië.  Het woord mesclun komt van het Latijnse mesclumo, wat letterlijk mengeling betekent. Klassiek gaat het om een mengeling van verschillende radicchio-achtigen, maar later is men er ook verschillende slasoorten, kruiden, Aziatische koolvarianten en zelfs bloemblaadjes aan beginnen toevoegen.

Merk

De Tuindoos

De Tuindoos maakt biologisch moestuinieren gemakkelijk. Alle hulp die je nodig hebt om van je moestuin een succes te maken vind je bij De Tuindoos.
Logo De Tuindoos

Extra informatie

Zaaikalender

, , , ,

Oogstkalender

, , , , ,

Andere suggesties…